Sorry, pár dnů bylo ticho po pěšině. To proto, abyste se navnadili na tuhle pecičkovou a bombičkovou akcičku, kterou nesmí minout nikdo, kdo si myslí, že má rád Vietnamce. Protože taková popová popkultura k nám patří.

Le Quyen

Vietnamci jsou muzikální národ a máme skvělé zpěváky. Za sebe můžu doporučit třeba My Tam, kterou miluju od té doby, co jsem Vietnamka. Ale tu jsme v  Čechách ještě neměli. Většinou nám sem na nový lunární rok posílají vítěze pěveckých soutěží a začínající hvězdičky. Kdyby vás to více zajímalo, najděte si V-POP.

Jak známo, vietnamská komunita se ráda sdružuje a společensky žije. Můj úplně první koncert takového ražení jsem zažila, když mi byly 4 roky. Bylo to někde v Chebu a pamatuju se, že mě naši přinesli do zákulisí a tam jsem se vyfotila se svými idoly. Fotky mám schované v albu a občas si nad nimi popláču z dojetí a melancholie.

Jinak. V České republice existuje pár (vím o dvou) produkčních/eventových firem, které přivážejí do Prahy vietnamské popové hvězdy. Jednou z nich je NextTopEntertainment (neberu provize za reklamu:)), která dělá i tuhle liveshow 11.9. 2015. Vstupenky v předprodeji začínají na 700 Kč a objednat si můžete i celý stůl.
Hostující zpěváci zpravidla zazpívají, prodají nějaká podepsaná cdčka, herci zas zahrají nějaký ten vtipný skeč, a pak je afterparty, kde se hraje vietnamské tuc tuc. (Když tak koukám po těch videích, asi napíšu samostatný článek o sexy vietnamských DJkách.)

Tak co, kdo z vás si půjde udělat vietnamský kulturní zářez?