Dlouho jsem vám nehodila kulturní tipy, které vám přiblíží Asii a Vietnam zas o kousek blíž. Tak tu máte. Ples, filmový festival a nějaké ty vědomosti.

Asijský měsíc na Wikipedii

Už se sice blíží konec listopadu, ale pokud jste Wiki-nadšenci nebo máte nějaké širší vědomosti o Asii, což vás samozřejmě absolutně šlechtí, máte ještě tři dny se zúčastnit Asijského měsíce na Wikipedii. Jeho cílem je „vytvářet nový obsah, a tím zkvalitňovat obsah Wikipedie na téma Asie“. Jaké jsou podmínky této editační soutěže? Napište alespoň 4 články a dostanete vyznamenání nebo vyhrajete voucher do knihkupectví. Cute.

Filmasia 2022

Zajděte si na nějaké dobré asijské jídlo a nějaký ten asijský film v rámci festivalu FILMASIA, který se koná v kinech Lucerna a Bio Oko. Letošní ročník je zaměřený na hongkongský film.

Česko-vietnamský ples 16. prosince 2022

Spolek VietUp již podruhé pořádá Česko-vietnamský ples, na kterém se potkají všichni milovníci Vietnamu. Tématem je „Rodiče a já“ jako oslava vztahu a péče, kterou nám rodiče dávají. Je to také příležitost, jak s nimi strávit kvalitní čas. Vstupenky jsou od 250 Kč.