Čau, ročně se v ČR vyhodí na hlavu cca 80 kg potravin. 
Vietnamci umí šetřit jídlem. Teda až na moji mamku, která zvyšuje ten českej průměr.
 
Takže, co s tím třeba můžeme dělat? (Obecně. Mamku si ošéfuju):
– mrknout na dokument o FoodSharingu (jasně, Němci jsou ve vyhazování potravin úplně nejvíc na facku, proto se to u nich řeší) a uvědomit si, že to děláme všichni

http://promitejity.cz/detail-filmu/19-z-popelnice-do-lednice

– začít používat/založit veřejné/komunitní ledničky (jedna je v Budějicích, v Plzni v kavárně Perfect World, na Pankráci u Café na půl cesty), další…?

– vykašlat se na velký, týdenní nákupy + omezit nákup potravin, co jsou zbytečně balený v plastu (Billa je v tomhle příšerná)

– sdílet jídlo s kolegy v práci/spolubydlicími (o pozitivních dopadech na mezilidský vztahy asi nemusíme mluvit – akorát musíme umět vařit, nebo se vztahy naopak můžou posrat)

– dát jídlo bezdomovcům nebo pozvat na oběd lidi z Nového prostoru, Pragulic a Jako doma (to je báječnej projekt Ambiente/Lokálu)
http://jidloaradost.ambi.cz/clanky/obed-pro-dalsiho

– Podpořit Zachraň jídlo a Adam Podhola v tom, co dělají

– Přát si, aby Zeman co nejdřív podepsal novelu zákona o potravinách a tabákových výrobcích, která nařizuje supermarketům (jasně, ten systém s potravinovými bankami se musí ještě domyslet) darovat neprodejné, ale poživatelné jídlo charitám

– neházet rejži na svatbách – speciálně ne jasmínovou:D

Tak co, ňuňasové, každej máme na výběr. Jdem do toho?